2017. március 6., hétfő

Day&Night Cupcake

Étcsokoládés muffin fehércsokis krémmel


Hozzávalók a muffinokhoz:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg vaj
5 dkg holland kakaópor
2 dl tej 
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A cukrot a vaníliás cukorral és a tojássokkal felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Csomómentesre keverjük a tejjel és a masszát mini muffinpapírokkal bélelt tepsibe töltjük, majd 180 fokon kb. 22 percig sütjük. 


 Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás puding por
15 dkg vaj
Kb. 4 evőkanál porcukor
10 dkg fehér csoki  
 
A tejből és pudingporból pudingot főzünk, majd még melegen hozzáadunk egy kanálnyi vajat. A krémet kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a pudingot, ezt is jól elkeverjük robotgéppel. A végén az olvasztott, de már nem meleg csokit is hozzácsurgatjuk és egyneművé keverjük. 

Ezzel a krémmel díszítjük a kihűlt muffinokat és kakaóbab törettel megszóra tálaljuk. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése