2017. március 8., szerda

Barackos, túrós pite zabpehellyel

Barackos, túrós pite zabpehellyel

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt (vagy zabliszt)
10 dkg zabpehely 
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál porcukor
15 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró
1,5 dl natúr joghurt
2 tojás
Kb. 6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
6 db barack (befőtt)

Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a fenti hozzávalókat egy tálba tesszük és botmixerrel pépesítjük. A félbe vágott barackokat vékonyra felszeleteljük, vagy picire összekockázzuk.

A tészta alapanyagait elkeverjük, a vajjal összemorzsoljuk. Nem gyúrjuk simává, morzsalékosra hagyjuk. A tészta 1/3-át félretesszük, ez kerül majd a pite tetejére. A maradék tésztát kézzel a kis piteforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
A túrókrémet a tésztára kanalazzuk, picit megütögetjük az alját, hogy egyenletesen elterüljön. A barackokat a tetejére helyezzük, majd megszórjuk a kimaradt tésztamorzsával.
200 fokra előmelegített (alsó-felső) sütőben 45 percig sütjük.  A piteformában is tálalhatjuk, de kihűlés után könnyen kiemelhetjük belőle.
A cukrot helyettesíthetjük édesítőszerrrel, a befőttet friss gyümölccsel, ez esetben cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése