Sütőtökös mini tortácska
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg sütőtök püré
2 db tojás
80 ml étolaj
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kiskanál fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag Dr. Oetker fehércsokis pudingpor
4 dl tej
kb. 6 kanál porcukor (ízlés szerint)
15 dkg vaj
Fehércsoki az áthúzáshoz
Elkészítése:
A tésztához a tököt megsütjük és a héja nélkül összepürésítjük. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat és a tökpürét. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal elkeverjük. A száraz és a nedves összetevőket elegyítjük.
A krémhez kevés cukorral pudingot főzünk. A vajat fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a kihűlt pudingot.
A tésztából karikákat szúrunk ki. Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet a korongokat fehércsokis krémmel összetapasztjuk. A korongok tetejét olvasztott fehércsokival tetszés szerint áthúzzuk (simán porcukrozni is lehet).
Kiszúrás előtt érdemes várni egy kicsit, különben nagyon morzsálódik a tészta. A maradékból készíthetünk dekoratív pohár vagy kanál desszertet, például a lenti kép szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése