2016. december 20., kedd

Almás fahéjas cupcake

Almás fahéjas cupcake



 



Hozzávalók a muffinhoz (kb. 24 darabhoz):
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1 dl tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 db alma
1 kiskanál őrölt fahéj
1 dl étolaj

Hozzávalók a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
kb. 6 evőkanál cukor (én nem méregetem, ízlés szerint cukrozom)
2 kiskanál fahéj (vagy ízlés szerint)
15 dkg vaj
piros ételfesték

Elkészítése:
A cukrot a tojással habosra keverjük. Hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd a hámozott, reszelt almát. A lisztet a sütőporral elkeverjük,  hozzáadjuk a fahéjat és a nedves összetevőkkel elvegyítjük.
180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
 A krémhez pudingot főzök kevés cukorral. A vajat fehéredésig habosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingot, cukrot, ételfestéket és robotgéppel krémesre kikeverem.

A krémet a muffinokra nyomom sima csöves habzsákból, majd levelekkel díszítem (egyik képen kiszúrt zöld marcipánlevéllel, a másikon mentával) és egy szárat dugok bele (ropi, vagy cukrozott vanília rúd).

Ebből egy 2016-os decemberi rendezvényre 200 darabot sütöttem. Szerették a vendégek. ;-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése