2015. december 29., kedd

A legfinomabb karácsonyfák

Pisztáciás karácsonyfák szezámmal, mákkal és tonkababbal

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkgvaj
25 dkg porcukor
1 tojás
1 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
Reszelt tonkabab ízlés szerint
Pisztácia aroma vagy szirup (én Moninit használtam) ízlés szerint
Szezámmag és egész mák ízlés szerint (kb. 3-3 evőkanál)
A díszítéshez aszalt vagy liofilizált (én utóbbit használtam) ribizli
Zöld színű ételfesték (én zselés Wilton-t használtam, fél mokkáskanálnyit)

A margarint a liszttel robotgépben összedolgozom, hozááadom a többi alapanyagot is. Fél órára hűtőbe teszem, kiszaggatom. A tetejét ribizlivel díszítem. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm. Nem kell megvárni amíg pirul a széle, hamar megég. Ebből a mennyiségből 5 gáztepsi mennyiségű karácsonyfa lett.

Ezt a receptet tetszés szerint lehet variálni. A citromos verziójához 1 citrom levét és 1 citrom reszelt héját kell hozzáadni. A magvak tetszés szerint elhagyhatóak, vagy helyettesíthetőek mandulával, dióval. Fűszerezni lehet gyakorlatilag bármivel.
Nagyon sokáig eltartható, hűtőbe se kell rakni. Egy héttel karácsony után ugyanolyan finom volt, mint sülést követően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése