Créme Brulée
Hozzávalók 8 tálkához:
12 db tojássárgája
120 g porcukor
8 dl tejszín
2 vaníliarúd
kristálycukor a karamellizáláshoz (kb. 80 g)
A szufléformákat a krémmel háromnegyedig töltjük és egy vízzel a formák feléig megtöltött tepsibe állítjuk. 150 fokra előmelegített sütőben (alul felül sütés, soha ne légkeverés!!) kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már szilárd, de belül még jó rezgős. Ha megsült, a tálkákat kiemeljük a vízfürdőből és minimum két órát hűlni hagyjuk.
A tetejét ízlés szerinti mennyiségű kristálycukorral megszórjuk és szakácsfáklya segítségével karamellizáljuk. Ha esetleg maradna desszert másnapra is és a karamellel együtt hűtőbe tesszük, a kemény karamellréteg megolvad rajta. Én így talán még jobban is szeretem, de persze nem ez az eredeti recept...
Ez egy végtelenül egyszerű desszert, amivel óriási sikert lehet a vendégek körében aratni. Az egyetlen titok a vanília - nem vaníliás cukor, nem aroma, hanem igazi, eredeti vaníliarúd!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése