Sütőtökös cupcake fahéj koronával
Egy amerikai oldalon találtam ezt a receptet és a lenti mennyiségek európai ízléshez lettek finomítva (kevesebb cukor, kevesebb vaj...).
Hozzávalók a muffinokhoz (16 db)
1 csésze finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipet só
1 csésze leturmixolt sült tök
fél csésze porcukor (ha a tök nem elég édes adhatunk még hozzá)
fél csésze olaj
2 nagy tojás
Hozzávalók a krémhez:
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
fahéj ízlés szerint
Kb. 6 evőkanál porcukor
Ételszínezék (ízlés szerint)
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és sóval összekeverjük. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a tökpürét is.
A két masszát összevegyítjük, elkeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat és mascarponét robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és fahéjat és addig verjük, amíg jó krémes homogén masszát kapunk. Ízlés szerint színezhetjük narancssárgára.
A krém esetében egyébként a korábbiakhoz hasonlóan úgy jártam, hogy keverés közben túró szerű massza keletkezett. A különvált levet leöntöttem alóla és folyamatos keverés mellett hozzáadagoltam a porcukrot és kevés hideg vizet csurgattam bele. Így sikerült nagy sokára krémet varázsolnom belőle.
Ez a mascarponés-vajas krém nekem még mindig túl tömény és bár az amerikai receptek többsége vagy cukros vajkrémmel, vagy krémsajtos vajkrémmel díszíti a cupcake-eket, én inkább a 3/4 rész sűrűre főzött puding 1/4 rész vajkrém kombinációra esküszök. Lágyabb lesz a krém és finomabb, de a formáját ugyanolyan jól tartja és nem utolsó sorban jó pár plusz kalóriát is spórolunk vele...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése