2015. december 29., kedd

A legeslegfinomabb sós süti

Cheddar sajtos ropogós

Hozzávalók:
40 dkg reszelt Cheddar sajt
30 dkg liszt
2 kiskanál mustár
20 dkg olvasztott vagy puha vaj
2 tojás
1 kiskanál só

A fenti alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, hengerré formáljuk és lefóliázva 1 napig (vagy egy éjszakán át) hűtőben pihentetjük. Másnap késsel vékony korongokra szeljük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Mivel én egyszerre két tepsivel is beraktam a sütőbe, légkeveréssel sütöttem 160 fokon. A vaj ereszteni fog és furcsán "kihabosodik" a sütemény sütés közben, de mikor kivesszük ezt a nedvességet szépen felszívja majd a keksz.
A Cheddart 1/3 arányban helyettesíthetjük bármilyen más sajttal, de többel nem érdemes, mert elveszíti a karakteres jellegét a sütemény.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése