2019. július 19., péntek


Sárgabarackos kevert sütemény

A mérce  2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
– 2 és fél bögre (6,25 dl) liszt (én fele zablisztet és fele rozslisztet használtam)
– 3/4 bögre (1,875 dl) cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj (1,875 dl) (én kókuszolajat használtam)
- fahéj ízlés szerint 

A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több :-) )
– cukor a szóráshoz
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.

Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése