Sárgabarackos kevert sütemény
A mérce 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
A
tésztához:
– 2 és fél bögre (6,25 dl) liszt (én fele zablisztet és fele rozslisztet használtam)
– 3/4 bögre (1,875 dl) cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj (1,875 dl) (én kókuszolajat használtam)
– 2 és fél bögre (6,25 dl) liszt (én fele zablisztet és fele rozslisztet használtam)
– 3/4 bögre (1,875 dl) cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj (1,875 dl) (én kókuszolajat használtam)
- fahéj ízlés szerint
A
tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több :-) )
– cukor a szóráshoz
– fél kg sárgabarack (vagy még több :-) )
– cukor a szóráshoz
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A
hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt
tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét,
és meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem
tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
Hogy igazán mutatós legyen a sütemény,
javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a
tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése