2015. szeptember 6., vasárnap

Dupla csokis kókuszos cupcake

Dupla csokis kókuszos cupcake


Hozzávalók a muffinhoz:
15 dkg finomliszt
5 dkg kakaópor
12 dkg kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
csipet só
0,8 dl olaj
10 dkg fehércsokoládé (én cseppeket használtam)
2 tojás
18 dkg cukor
2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
1 csomag Dr. Oetker kókuszos pudingpor
6 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
4 dl tej
11 dkg vaj
Ízlés szerint 5-5 dkg fehér, illetve tej- vagy étcsoki

A muffinhoz a száraz anyagokat összekeverjük és a nedveseket külön kikevejük, majd a végén vegyítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. 

A krémhez a pudingot a tejjel és 4 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a tetejét folpack fóliával lefedve   szobahőmérsékletűre hűtjük. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral felhabosítjuk, majd a pudingot hozzákanalazva kikeverjük. A feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ízlés szerint olvasztott csokit is keverhetünk a krémbe. A fehér részhez fehér csokit, a barna részhez tej- vagy étcsokit. 

Egy nagyobb habzsákba töltjük először a fehér krémet, majd ráhalmozzuk a kakaósat is. Így csillagcsövön át kinyomva két színű krémet kapunk.

Tanulság számomra ennél a sütinél, hogy mivel a pudingban kókuszreszelék is volt, a csillagcsövet a harmadik muffin díszítése után eltömítette a kókusz. Legközelebb vagy tejszínes pudingból főzök és Malibut vagy kókusszirupot (pl. Monini) teszek hozzá, vagy nagy kerek nyomócsővel díszítek, amiben nem akad fent a kókusz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése