2015. augusztus 20., csütörtök

Banános csokis cupcake - KitchenAid debütálás :-)

Banános csokis cupcake





Hozzávalók a muffinokhoz:
3 db kicsi érett banán (tisztítva 30 dkg)
18 dkg cukor
1 dl olaj
0,5 dl tej
33 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
12 dkg étcsoki pasztilla

Hozzávalók a krémhez:
1 csomag Dr. Oetker  banán ízű pudingpor
4 dl tej
25 dkg vaj
4 + 2 ek. porcukor

A banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, a cukrot hozzáadjuk és villával összetörjük. Az olajat és a tejet belecsorgatjuk.
A lisztet a sütőporral a csokival és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel 165 fokon) 20-22 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot 4 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük. A tetejét folpack fóliával letakarjuk és kihűtjük (a fólia miatt nem bőrösödik be). A puha vajat fehéredésig habosra kavarjuk 2 evőkanál porcukorral, majd a szobahőmérsékletű pudingot is hozzá adagoljuk. Selymes, könnyű és nem utolsó sorban kiválóan formázható krémet kapunk. Ezentúl pudingos "alapot" használok vajkrém helyett, cupcake-ekhez, mert sokkal könnyebb és krémesebb a végeredmény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése